Narednik Poper in njegova zaprisega / Norec na hribu / Tvoja mama bi lahko vedela / Odhajaš od doma / Čarobno skrivnostno potovanje

V letu 2017 mineva 50 let od izida albuma Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band in obelodanjenja filma (in EP-ja) Magical Mystery Tour. Oboje je podpisala zasedba The Beatles. Ni treba posebej dodajati, kakšen vpliv je na zgodovino popularne glasbe imel zlasti album Sgt. Pepper’s. Leto 1967 velja za prelomno v zgodovini popularne glasbe, ko je rock dokončno dokazal, da je tudi umetnost, ne zgolj t. i. “popularna” glasba. V taistem letu so izšli tudi pomembni albumi zasedb Jefferson Airplane, Cream, The Byrds, The Rolling Stones, Jimi Hendrix Experience idr., Nobelovec Bob Dylan je izdal vplivni album John Wesley Harding, Leonard Cohen pa prvenec Songs Of Leonard Cohen s pesmimi kot so Suzanne, So Long Marianne, Hey That’s No Way To Say Goodbye in Sisters Of Mercy.

Zasedba BREM, ki od 2011 deluje med Ljubljano in Celjem, se je odločila, da petdesetletnico zgoraj omenjenih izdaj obeleži z EP-jem Čarobno skrivnostno potovanje narednika Popra, na katerem se v petih avtorskih pesmih poda na avtorsko pretuhtavanje motivov in tem z obeh nosilcev zvoka. Tokrat se je Mateju Krajncu in Aleksandru Cepušu pridružil solo kitarist Peter Bulovec (Supersunset).
Vse pesmi: glasba: Cepuš, besedila: Krajnc